کتاب نسوزهای دولومیتی با زیر عنوان با رویکرد اثر نانوذرات بر خواص این نسوزها اثر عزیز شهرکی و در قطع وزیری در 209 صفحه توسط نشر زرین اندیشمند منتشر شد و روانه بازار نشر شد. برای تهیه این کتاب میتوانید از طریق اینستاگرام و دیجیکالا و سایت گالری کتاب اقدام نمایید.
دیرگدازهای دولومیتی دارای مزایایی چون پایداری در محیط های قلیایی، تولید فولاد تمیز، کوتینگ پذیری مناسب در کوره سیمان، وجود مواد اولیه فراوان با خلوص بالا در داخل کشور، هزینه تولید کم و همچنین دارای نقطه ضعفی چون آبدارشدن سریع به دلیل وجود فازهای CaO و MgO میباشند. تاکنون فکری برای تولید دیرگدازهای شکل دار بصورت کاربردی و مؤثر به دلیل وجود منابع عظیم دولومیت در کشور نشده است زیرا دولومیت از نظر اقتصادی ارزان تر از بسیاری از فرآورده های نسوز بوده و کارکرد بهتری نیز دارد. بنابراین مصارف صنعتی متعددی پیدا نموده است. این دیرگداز به دلیل بالا بودن درجه حرارت سرویس دهی و مقاومت مطلوب در برابر اثرات شیمیایی محصولات کوره، عمدتاً نسبت به سایر فرآورده های نسوز برتری دارد. به طور کلی کاربرد عمده آجرها و جرمهای دیرگداز دولومیتی در صنایع آهن و فولاد، سیمان و کوره های پخت آهک است. که در صنعت متالورژی در کنورتورهای فولادسازی، کوره های قوس الکتریکی و انواع پاتیل های ریخته گری و در صنعت سیمان عمدتاً در منطقه پخت کوره های دوار سیمان به دلیل نسبت قیمت به عمر مطلوب مورد استفاده قرار میگیرند.
منابع مختلف تعاریف متفاوتی را برای دیرگدازها ذکر کرده اند که هر یک جنبه خاصی از دیرگدازها را در نظر گرفته است. مطابق با تعریف استانداردASTM محصولات دیرگداز، مواد سرامیکی غیر فلزی هستند این مواد دیرگدازی با مخلوط زگر بالاتر از ℃1500 درجه دارند مواد دیرگداز نقطه ذوب مشخصی ندارند و غالبا در یک دامنه دمایی محدود ذوب یا نرم میشوند، در نتیجه به جای بیان یک نقطه ذوب مشخصی، دمای نرم شدن بوسیله تعیین شاخص مخروط زگر اندازه گیری میشود.