پایههای فیزیک کوانتوم اثر میلاد خرقه انداز در قطع رقعی در139 صفحه توسط نشر زرین اندیشمند منتشر شد و روانه بازار نشر شد. برای تهیه این کتاب میتوانید از طریق اینستاگرام و دیجیکالا و گالری کتاب اقدام نمایید.
راستش را بخواهید، مکانیک کوانتومی از آن موضوعاتی است که نوشتن در موردش بسیار دشوار است. و البته یادگیری آن هم نیاز به تعمق و تلاش زیادی دارد. اینکه چطور بتوان به همه افراد یک جامعه دلخواه، مثلا جامعه دانش آموزان دبیرستان، موضوعی علمی را یاد داد، مساله ای بغرنج است. آیا باید تاریخچهای از نحوه شکل گیری موضوع گفته شود؟ آیا بهتر نیست خودمان را به جای دانشمندانی که موضوع را پیش بردهاند قرار دهیم و همراه با آنها پیش برویم؟ اصلا چه نیازی به تکرار دوباره مسائلی که برای دانشمندان پیش آمده هست، مهم نتیجه ای است که گرفته اند، پس با خود موضوع سر و کله میزنیم و وقتمان را صرف زمینههای پیدایش آن موضوع و افکار مختلف دانشمندان پدید آورندهاش نمیکنیم. هر کدام از این دیدگاهها را میتوان انتخاب کرد و به سراغ یادگیری مکانیک کوانتوم (یا هر موضوع دلخواه دیگر) رفت. شاید با خود بگوئید در هر صورت میشود با خواندن یک کتاب راهنمای کلی، از موضوعی علمی مثل مکانیک کوانتوم یا رباتیک سر درآورد. حال بسته به میزان توانائی که در درک مطالب داریم و اشتیاق و تلاشی که برای یادگیری بکار میبریم، طبیعتا بیشتر هم جلو میرویم.
ایده اساسی و بنیادی تفکر کوانتومی به اندازه خود انسان قدمت دارد. ما بطور کلی ویژگیهای جهان اطراف خود را به دو دسته تقسیم بندی میکنیم: ویژگیهای کمی و ویژگیهای کیفی . بیایید باریک بین شویم و این ویژگیها را کنکاش کنیم. وقتی شما روبروی دوستتان که فرضا علی نام دارد قرار میگیرید، با یک موجود یکپارچه روبرو هستید. یعنی آن چیزی که به آن علی میگویید، یک موجود یکپارچه شامل دو دست و دو پا و یک سر با دو چشم و دو گوش و ... میباشد. شاید اگر بپرسیم چرا کل این اجزا کنار هم علی را میسازند در نظر اول کمی کودکانه بنظر برسد. فعلا قول دهید که در ادامه صبور باشید و از پرسیدن چنین سوالاتی برآشفته نشوید. اگر فرضا شما دست علی را بدون دیدن کل بدن او در یک شرایط خاص ملاقات کنید (مثلا فقط از پشت دیوار دستی برای شما تکان داده شود)، میتوانید بگوئید با علی ملاقات کردهاید؟