تصمیم گیری در مدیریت ریسک اثر کریستوفر ا.کاکس که توسط خانم بهار جوان مولایی به فارسی بازگردانی شده است در قطع رقعی در209 صفحه توسط نشر زرین اندیشمند منتشر شد و روانه بازار نشر شد. برای تهیه این کتاب میتوانید از طریق اینستاگرام و دیجیکالا و گالری کتاب اقدام نمایید.
کریستوفر ا. کاکس ، یکی از اعضای دانشکده مدیریت عمران کیمل در دانشگاه کارولینای غربی است. وی قبل از تدریس 38 سال را در صنعت نفت و گاز گذراند و در طراحی مهندسی ، برنامه ریزی و استراتژی شرکت ، عملیات تولید و مدیریت پروژه نقش داشت. در حالی که در پروژه هایی در چندین کشور کار کرده است ، در خاورمیانه ، شمال آفریقا ، استرالیا و ایالات متحده زندگی کرده است. او یک مهندس حرفه ای دارای مجوز است و عضو ASCE و ASEE نیز می باشد. آقای کاکس دکترای خود را از دانشگاه A&M تگزاس در کالج استیشن ، تگزاس دریافت کرد.
کریستوفر ا. کاکس در متن کتاب حاضر از مقالات و نقل قول های بسیاری استفاده نموده است که تمامی مرجع ها در متن داخل پرانتز قرار داده شده است.
در مدیریت پروژه ، ریسک مشخصهای است که در نتیجه تغییر رخ میدهد. میدانیم که هر پروژهای در فضای عدم قطعیت اجرا میشود. عدم قطعیتها میتوانند به شدت دستیابی به هدفهای پروژه را تحت تأثیر قرار دهند. یعنی شرایط گوناگونی میتواند رخ دهد که ما را از برنامه قطعی، که از ابتدا برای پروژه تدوین کردیم منحرف کند. این اتفاق میتواند بر روی پروژه اثر منفی یا مثبت داشته باشد. در اغلب موارد ریسک به خسارت مرتبط میشود و میتوان میزان خسارت را از ترکیب ۲ عامل احتمال وقوع و شدت تأثیر بهدست آورد. در تحقیقات جدیدتر، در ارتباط با ریسک سازمان، نه تنها با ریسک هایی که به سازمان خسارت وارد میکنند بلکه با ریسک هایی که برای سازمان ایجاد ارزش میکنند نیز روبهرو هستیم.
بر اساس ارزیابی دقیق موسسه مدیریت پروژه 2018 در صنایع ، "9.9٪ از هر دلار به دلیل عملکرد ضعیف پروژه هدر می رود." در بررسی حوادث هوانوردی و کارخانه فرآوری ، به دلیل تعامل پیچیده انسان ها و فناوری ، اقدامات انسانی بیشترین عامل شکست محسوب می شوند. در صنعت نفت و گاز ، معمولا پروژه ها به اهداف اولیه خود نمی رسند. با وجود در دسترس بودن ابزارهای پیچیده و آموزش های تخصصی ، بین 50 تا 75 درصد پروژه ها از بودجه و تاریخ تحویل شان فراتر می روند و منجر به تأثیرات نامطلوب بر ارزش شرکت و گاهی مشاغل فردی می شود. اداره نفت و گاز انگلستان این پدیده را به رویدادهایی نسبت داده است که ماهیت غیر فنی دارند یا همچنین وجود عوامل ناملموس. ریسک ها می توانند هم ملموس (به عنوان مثال ، خطای طراحی) و هم ناملموس (به عنوان مثال ، رفتار) باشند ، ابعاد ناملموس نوظهور منجر به پیچیدگی پروژه می شوند.