بسیاری از دانشجویان و نویسندگان و مترجمان به دلایل مختلفی متقاضی چاپ کتاب با تیراز پایین هستند. که متاسفانه بسیاری از انتشارات به خاطر به صرفه نبودن آن اقدام به چنین کاری نمیکنند.
بسیار از دانشجویان، هنرمندان و مترجمان به دلایل مختلفی متقاضی چاپ کتاب با تیراژ پایین هستند که متاسفانه بسیاری از انتشارات به خاطر به صرفه نبودن آن اقدام به چنین کاری نمیکنند. برای مثال، دانشجویانی که توانستهاند اثر علمی و دانشگاهی فاخری را گردآوری و تالیف نمایند اغلب به خاطر کمبودهای مالی نمیتوانند آنها را به چاپ و نشر برسانند و دست رنج علمی آنها احتمال دارد به خاطر عدم چاپ مورد سوءاستفاده قرار گیرد و از این نظر زیانهای غیرقابل جبرانی به آنها وارد میشود. از سوی دیگر بسیاری از دانشجویان برحسب نیاز خود برای مصاحبههای علمی از جمله مصاحبه گزینش هیئت علمی و مصاحبه پذیرش دوره دکتری قصد چاپ کتاب دارند ولی معمولاً زمان لازم را ندارند و میبایست در مدت کوتاهی فعالیتهای مربوط به چاپ کتاب انجام گیرد. همچنین، بسیاری از افراد قصد چاپ دست نوشتهها و اشعار و داستانهای خود را دارند و میخواهند در قدم اول با تیراژ پایینی کار را به انجام برسانند. کتاب با تیراژ پایین مزیتهای اقتصادی نیز دارد. برای مثال، چاپ کتاب با تیراژ پایین میتواند برای افرادی که نمیتوانند پیشبینی خاصی از موفقیت اثر علمی خود انجام دهند بسیار مناسب است. زیرا احتمال دارد نویسنده کتاب خود را با تیراژ بالایی چاپ نماید و چون اولین تجربه نویسندگی را سپری میکند کتاب نتواند توجه و استقبال لازم را از نظر مخاطبین کسب نماید و بدین سبب دچار زیان شود.
برای چاپ کتاب در ایران از دو روش عمده استفاده می شود که بسته به نیازهای شما، متخصصان چاپ کتاب روش مناسب را به شما پیشنهاد خواهند کرد. برای این که وقت و هزینه های شما اتلاف نشود، توصیه می شود که حتما با یک انتشارات خبره در زمینه چاپ کتاب مشورت کنید. در ادامه توضیحاتی را در خصوص این دو روش چاپ به شما ارائه خواهیم داد:
با صنعتی شدن کاربردهای عکاسی و با پیشرفت در زمینه تولید کاغذ و صفحات پلیت، چاپ آفست نیز رونق پیدا کرد و جایگزین روش های سنتی چاپ شد. در روش چاپ آفست، یک جوهر توسط صفحات فلزی روی کاغذ پیاده می شود. فرآیند لازم برای شروع چاپ کتاب و راه اندازی آن نسبتا زمان بر است و به همین دلیل می تواند گران تر نیز باشد.
چاپ افست در چاپ انواع بروشور، کاتالوگ، پوستر، کارت ویزیت فرم های عمومی و هر چیزی که قرار است با کاغذ چاپ شود و با تیراژ بالا و کیفیت عالی باشد کاربرد دارد. همچنین چاپ سربرگ، تراکت، برگه های تبلیغاتی، ست کامل اداری، کتاب راهنما، ساخت کارت پاکت و کارت تبلیغاتی از دیگر کاربرد های رایج روش چاپ افست می باشد.
امروزه، روش چاپ دیجیتال، سریع ترین روش چاپ کتاب و گزینه ای مناسب برای چاپ کتاب با تیراژ کم می باشد. در چاپ دیجیتال، فایل های دیجیتالی محصول مدنظر به دستگاه ارسال می شود و سپس فرآیند چاپ بسیار سریع و بدون نیاز به انجام تنظیمات سخت و زمان بر شروع می شود.
با اینکه چاپ آفست نسبت به چاپ دیجیتال زمان بیشتری را برای راه اندازی و چاپ نیاز دارد، امِّا جوهر و کاغذ آن ارزان تر از روش چاپ دیجیتال است. امّا استفاده از چاپ افست زمانی از چاپ دیجیتال مقرون به صرفه تر محسوب می شود که چاپ کتاب با تیراژ کم مدنظر نباشد و حجم بالایی برای چاپ وجود داشته باشد.
امروزه چاپ افست برای چاپ انبوده کتاب در بازار استفاده می شود. چاپ افست بهترین کیفیت را در چاپ تصاویر و آثار هنری موجود در یک کتاب را برای شما فراهم خواهد کرد. علاوه بر این، با چاپ افست، شما تنوع بیشتری را برای انتخاب ابعاد کتاب خود خواهید داشت. امّا همان طور که بالا تر گفتیم، چاپ افست زمانی مقرون به صرفه است که شما به دنبال چاپ انبوه باشید.
در روش چاپ افست نیاز است که برای هر صفحه کتاب، صفحات فلزی جداگانه ایجاد شود و به همین دلیل، اگر تیراژ مدنظر پایین باشد، این روش چاپ مقرون به صرفه نخواهد بود. از طرفی دیگر، چاپ دیجیتال نیز به سرعت در حال کسب محبوبیت است و بسیاری از افراد، به دلیل مقرون به صرفه بودن به آن روی می آورند. جمع بندی کلی این است که اگر شما به دنبال چاپ کتاب با تیراژ کم هستید، قطعا روش چاپ دیجیتال برای شما مقرون به صرفه تر خواهد بود. با این وجود، پیشنهاد می شود که حتما با یک متخصص چاپ مشورت کنید.