هنرنویسندگی یک استعداد ذاتی ست اما مهارت نویسندگی یک امر اکتسابی ست. مهارت نویسندگی و هنر نویسندگی کنار یک دیگر باعث میشود اثر خلق شده اثر فاخری باشد . در این مطلب به اموزش مهارت نویسندگی میپردازیم.
چگونه کتاب بنویسیم ؟در جواب به این سوال میتوان گفت : نوع قلم شما یک استعداد ذاتی است اما مهارت نویسندگی و نوع نگارش یک ایده امری کاملا اکتسابی است. بیشتر افرادی که استعداد نویسندگی دارند بر این باوراند که دیگر نیاز به کسب مهارت نویسندگی نیست .باز خورد این افکار را میتوان در آثار انان دید. یادگیری تمامی مهارت ها به شکل صورت میپذیرد :
روش دوم روشی بسیار زمان بر و وقت گیر است پس بهتر است از روش اول برای کسب مهارت نویسندگی استفاده کنید. در مقاله به یاد دهی مهارت نویسندگی میپردازیم .
ابزار نگارش خود را انتخاب کنید
آیا شما از آن دسته افرادی هستید که ایده های خود را روی نت مینویسید و آن را بر روی دیوار میچسبانید ؟ اگر جزو این دسته از افراد هستید پس ابزار مورد نیاز شما قلم و کاغذ است . اما این را در نظر داشته باشید که بعد از اتمام کتاب باید آن را به فایل ورد (word) تبدیل کنید .
اگر شما جزو این دسته از افراد نیستید پس سعی کنید جامع فکر کنید و از ابتدای اثر آن را در فایل ورد (word) بنویسید که هم به راحتی آن را ویراستاری کنید هم نیازی به تایپ دوباره آن نداشته باشید.
فضایی برای نوشتن
همهی افراد دوست دارند در یک فضای آرام با منظره ی زیبا و الهام بخش نوشتن را شروع کنند . اما اکثر افراد این امکان را ندارند ! واقعیت این است که یک نوشته خوب نیازی به یک جای خوب ندارد ! صرفا کافی ست جایی برای نوشتن کتاب خود پیدا کنید . برای مثال جی.ک. رونلینگ نویسندهی مجموعه هری پاتر ایده ی اولیه کتاب را در حالی که در قطار بود به نگارش در اورد .
نگارش ایده
قبل از این شروع به نگارش کنید باید بر روی ایده و موضوع کتاب خوب کار کنید و سپس به نگارش آن بپردازید ، البته نگارش ایده بسیار مهم است . در هنگام نگارش بهتر است به سه سوال زیر پاسخ دهید تا نوشته حرفه ای تری داشته باشید:
طرح کلی کتاب
ایجاد یک طرح کلی برای کتاب یک موضوع بسیار مهمی برای نویسنده است درحقیقت شما طرح کلی را ترسیم میکنید تا چار چوب کار را معین کنید و این امر شما را از سر در گمی نجات میدهد . در طرح کلی شما باید به دو مورد اساسی بپردازید :
نگارش کتاب
ابتدا به تحقیق همه جانبه ای درباره ی موضوع کتاب خود داشته باشید . اما زمان تحقیق را انقدر طولانی نکنید که کار نگارش به تعویق بیوفتد .
برنامه ریزی برای نگارش کتاب
برای خود یک روال ساده و روزمره تعیین کنید و موارد زیر را برای تمامی روز های هفته ی خود مشخص کنید :
نوشتن پیش نویس اول
بعد از انجام تمامی مراحل اولیه (تحقیق، نوشتن طرح کلی و ...) شروع به نوشتن پیش نویس اول کنید.
بازبینی کتاب
اکثر متون نیاز مند این اند که بار ها مورد بازبینی قرار گیرند. پس در این زمان پا پس نکشید و متن خود را از هر نظر بازبینی و ویراستای کنید.
نوشتن پیش نویس دوم
اگر بر این باورید که بازبینی به صورت کامل انجام شده است پس شروع به نگارش پیش نویس دوم کنید . این کار بسیار حساس است برای شروع تولید پیش نویس دوم به موارد زیر دقت کنید :