هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده معاصر ایرانی در شهریور ماه سال 1323 در روستای سیرچ کرمان به دنیا آمد. شهرت او بیشتر برای کتاب های کودک و نوجوان و به ویژه کتاب قصه های مجید است.
هوشنگ مرادی کرمانی در تاریخ 16 شهریور ماه سال 1323 در روستای سیرچ از توابع بخش شهداد استان کرمان به دنیا آمد. او تا کلاس پنجم ابتدایی در همین شهرستان درس خواند و سپس به کرمان رفت. دوران دبیرستان را در کرمان گذراند و سپس برای ادامه تحصیل به تهران آمد و دوره دانشکده هنرهای دراماتیک را در این شهر گذراند. در همین مدت در رشته ترجمه زبان انگلیسی مدرک لیسانس گرفت.
مرادی کرمانی در روستا نزد پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی می کرد. زیرا مادرش فوت کرده و بود و پدرش دچار بیماری روانی شده و قادر به نگهداری از بچه هایش نبود. او عموی جوانی داشت که معلم روستا بود و او را تشویق به خواندن می کرد. از همان دوران علاقه به خواندن در او شکل گرفت و سپس با رفتن به کرمان علاقه به سینما نیز در او زنده شد.
هوشنگ مرادی کرمانی از سال 1339 در قالب نویسنده به همکاری با رادیو محلی کرمان پرداخت و در سال 1347 به چاپ داستان در مجلات، فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز کرد. اولین داستان خود با نام کوچه ما خوشبخت ها را در مجله خوشه که در آن زمان احمد شاملو سردبیر آن بود، منتشر کرد. این داستان درون مایه ای طنز داشت. حدود یک یا دو سال بعد اولین داستان خود با نام معصومه را چاپ کرد و پس از آن کتاب دیگری با نام من غزال ترسیده ای هستم را منتشر کرد.
هوشنگ مرادی کرمانی در سال 1353 مشهورترین داستان خود یعنی داستان قصه های مجید را خلق کرد. پسر نوجوانی که همراه با بی بی خود زندگی می کرد. این کتاب جایزه مخصوص کتاب برگزیده سال 1364 را از آن او کرد. البته مرادی کرمانی پیش از آن جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن را در سال 1986 برای کتاب بچه های قالی باف خانه به دست آورده بود. داستان این کتاب درباره کودکانی بود که به خاطر اوضاع مالی نابسامان خانواده مجبور بودند از کودکی در قالی بافی ها کار کنند. او برای نگارش این کتاب ماه ها به کرمان رفت و کار بافندگان را از نزدیک دید.
آثار مرادی کرمانی به زبان های مختلفی از جمله آلمانی، ارمنی، عربی، انگلیسی، فرانسوی، هلندی و اسپانیایی ترجمه شده اند. اولین داستان او که به زبان انگلیسی بازگردانی شد، داستان سماور از کتاب قصه های مجید بود.
هوشنگ مرادی کرمانی در حیطه کاری خود بسیار موفق بوده و در طول سال های فعالیت خود جوایز داخلی و خارجی زیادی را از آن خود کرده است. او در سال 1992 از سوی داوران جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن برلین به دلیل تاثیر عمیق و گسترده بر ادبیات کودکان جهان به عنوان نویسنده برگزیده سال انتخاب و برنده جایزه جهانی برلین شد. او همچنین جایزه خوزه مارتینی را در کشور کاستاریکا از آن خود کرد.
از جمله آثار هوشنگ مرادی کرمانی می توان به قصه های مجید، بچه های قالی باف خانه، نخل، مربای شیرین، مهمان مامان، شما که غریبه نیستید، ته خیار و ... اشاره کرد. برخی از داستان های او از جمله قصه های مجید و مهمان مامان به فیلم تبدیل شده اند.
هوشنگ مرادی کرمانی اکنون 76 سال دارد. او حدود 45 سال پیش با همسر خود ملوک بهروز که از بانوان نویسنده است ازدواج کرد و حاصل ای ازدواج یک دختر به نام گلرخ و دو پسر به نام های بیژن و هومن می باشند.