نویسندگان و ناشران هنگام چاپ کتاب تمام توجه خود را صرف مهمترین قسمت کتاب، یعنی محتوای آن می کنند و در بسیاری از مواقع توجه کافی به سایر بخش ها ندارند. یکی از این بخش ها صفحات ابتدایی کتاب است.
شاید صفحات ابتدایی کتاب چندان مهم به نظر نرسند و به آن توجه زیادی نشود، اما صفحات ابتدایی کتاب پس از جلد آن دومین قسمتی است که روی خواننده تاثیر می گذارد. پس نویسندگان و ناشران باید توجه بیشتری به طراحی صفحات ابتدایی داشته باشند و ساده از کنار آن ها عبور نکنند. صفحات ابتدایی شامل یک سری عناصر کلی است که در هر کتاب با توجه به نوع آن اندکی متفاوت هستند. در این قسمت چند اصل رایج در طراحی صفحات ابتدایی را برای شما شرح خواهیم داد.
نیم صفحه عنوان: این صفحه فقط شامل عنوان کتاب است و هیچ چیز دیگری در آن نوشته نمی شود.
صفحه عنوان: در این صفحه می توان عنوان کتاب، زیر عنوان، نام نویسنده، نام ویراستار، ناشر و اطلاعاتی از این قبیل را درج کرد.
صفحه کپی رایت: در این صفحه اطلاعاتی همچون اطلاعات فنی و قانونی یک کتاب چاپ می شود. این اطلاعات شامل هشدارهای قانونی، اطلاعات انتشار، شماره شاپا و اطلاعات مربوط به دفعات چاپ کتاب و نیز هشدار حق کپی می باشد.
صفحه تقدیم: نویسنده در این صفحه می تواند کتاب خود را به هر شخصی که بخواهد تقدیم کند.
فهرست: فهرست برای تمام کتاب ها الزامی نیست. برای مثال در کتاب های داستانی شماره هر قسمت را در مقابل آن می نویسند و یا می توان در کتاب های دانشگاهی صفحات هر فصل و زیر عنوان های این فصول را معرفی کرد.
مقدمه: بخش مقدمه به وسیله نویسنده کتاب نگارش می شود. درست است که به نظر برخی از خوانندگان این بخش اهمیت زیادی ندارد، اما در میان برخی از خوانندگان طرفداران بسیاری دارد. نوشتن یک مقدمه خوب می تواند کتاب را به خواننده معرفی کرده و او را تشویق به خواندن آن کند و نیز ارزش آن کتاب را بالا ببرد.
صفحه تقدیر و تشکر: در این صفحه نویسنده از افرادی تشکر می کند که او را در نگارش این اثر کمک کرده اند. این کمک ها می توانند از لحاظ مالی، ویرایش، فنی و غیره بوده باشد.